Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

fredag 26 april 2013

Fler sponsorer

Fler sponsorer ställer upp för vårt projekt :)!

Eriksbo plantskola sponsrar med större växter till två av våra tematrädgårdar.


Valhalla Trädgård sponsrar också med växter.
Dala profil sponsrar med 3000:- och deras logga med länk finns i högerspalten :).

Trevlig helg :)!

torsdag 25 april 2013

Hysterisk!

Så var det den tredje tematrädgårdens tur att presenteras här på bloggen. Efter du upplevt den glada och sprudlande trädgården går det hela över styr och blir helt enkelt bara för mycket, du har klivit in i den HYSTERISKA trädgården!
Färgkrockar, detaljer och en värld som är helt upp och ner, den Hysteriska tematrädgården kommer inte lämna någon oberörd :)!

Den här trädgården, likt alla de andra MÅSTE upplevas på plats :)! Hoppas Ni kommer besöka dom flera gånger under sommaren och hösten!
måndag 22 april 2013

Boka in den 4 maj!

Några tappra i vår klass ska vara med på en torgförsäljning den 4 maj i Enköping :)! Förberedelserna pågår för fullt och försäljningen kommer innefatta massor av olika saker. Här kommer några inspirerande bilder från det tidskrävande arbetet som Anita lagt ner på att kruka om frösådder för att de ska kunna bli fina plantor att sälja :).Kruktillverkning av tidningspapper.Massor av fina plantor :)!Såååå, boka in lördagen den 4 maj och bege Dig till torget i Enköping, och räkna med att fynda i massor :)!
Fler växter!

Vi har fått ytterligare en sponsor av växter till våra tematrädgårdar! Det är Gustavshills som ställer upp med växter till ett värde över 3000:-, deras logga kommer därför med direktlänk i högerspalten här på bloggen.TACK!!!

torsdag 18 april 2013

Två tunga sponsorer!

Vi är så glada över att kunna presentera S:T ERIKS som en av våra sponsorer, och då de skänker material till våra tematrädgårdar till ett värde av cirka 22 000:- (!!!) så är de helt klart vår största sponsor hittills :)!


Vi har även en till stor sponsor att presentera, Josefssons maskinuthyrning, som hjälper oss med en container  i de tre veckor som byggnationen av tematrädgårdarna sker.
Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är för detta projekt att vi får hjälp av ALLA våra underbara sponsorer! Trevlig kväll!

onsdag 17 april 2013

Glad!

Ja ikväll är det tematrädgården och gruppen GLAD´s tur att visa upp sina inspirationsbilder och illustrationsplan :)! Klicka på bilderna om Ni vill se dem i lite större skala.De varma färgerna, runda formerna och spännande installationerna, kan man bli annat än GLAD? Som avslutning måste jag visa en bild som gruppen hade med i presentationen, vi får se om några glada grodor dyker upp i tematrädgårdarna i sommar :)!
Trevlig kväll :)!

måndag 15 april 2013

Skörda pil

 I förra veckan var gruppen Lugn till SLU/Ultuna i Uppsala för att skörda pilskott till staketet i deras tematrädgård. Solen ställde upp och tjejerna arbetade på i energiskogen :).Cecilia klipper loss...Ceres med famnen full av pil...Sortering är nödvändig om de ska lyckas få med sig allt material hem :)...Nöjda tjejer med bilen full av pil :)!SLU sponsrade med pilen och materialet överstiger 3000:- i värde, de är med andra ord en av våra huvudsponsorer :).Vi har dessutom blivit sponsrade med en hel del material av företaget Benders som också hamnar under huvudsponsor fliken i högerspalten :).
På onsdag kommer ett inlägg med gruppen Glad´s illustrationsplan och inspirationsbilder, det vill Ni inte missa!

fredag 12 april 2013

Vi sätter färg på tematrädgårdarna!

Och det gör vi med hjälp av Ackes färg som sponsrar oss :)!


                              Trevlig helg!

onsdag 10 april 2013

Premiärvisning :)

Det började med val av tema, sen val av fem stycken underteman till varje trädgård. Därefter arbetades det fram planer på hur ytorna skulle utformas och vad de skulle innehålla. Växter och andra material har diskuterats, byggnadstekniska lösningar har prövats och resultaten av allas arbete har till sist komprimerats ihop till en powerpoint presentation på några minuter. Presentationerna för kommunen och lärarna är avklarade, vill ni kanske ta Er en titt? :)

Idag kommer bilder från den första gruppen, NYFIKEN, att visas här på bloggen. Därefter kommer det varje vecka att presenteras bilder från en ny tematrädgård här på bloggen. Hoppas detta ger försmak, väcker ert intresse och att ni besöker de färdiga trädgårdarna i sommar!

Växtlistor och planteringsplan tillhör också våra presentationer, men det är en karamell vi väljer att hålla på ytterligare en tid :). 

Hoppas detta har väckt Er nyfikenhet och att Ni tittar in de kommande veckorna för att se på de övriga trädgårdarna! Nästa vecka är det  gruppen GLAD`s tur.


God kväll :)!

tisdag 9 april 2013

Fler sponsorer :)

Vi har fått ytterligare två sponsorer!


Tygriket sponsrar med material till Hysteriska-gruppen.


Ängsäters perenner sponsrar oss med växter för ett värde som överstiger
3000:-, de får därför även sin logga med länk till hemsidan i vår bloggs högerspalt!TACK från klass Träd K :)!

måndag 8 april 2013

Dahlior

Ett febrilt förberedande inför "vad som komma skall" pågår i vår klass, många bra idéer poppar upp och kontakt med nya sponsorer pågår ständigt. Längtan efter att kunna visa er färdiga bilder här på bloggen på våra tematrädgårdar är stor! Men det är nu som det stora arbetet pågår... 

Två av våra grupper har fått dahliaknölar sponsrade och i helgen var en elev i klassen, Therese, på Kvinnerstaskolan i Örebro och planterade knölarna för att få fram fina plantor till juni :).Dahlior på rad.Hoppas Ni fått en bra start på veckan :)!
Terese

fredag 5 april 2013

Frösådder

Flera elever i klassen har spirande plantor hemma på fönsterbrädorna som förhoppningsvis ska bli kraftiga och fina plantor att sätta i våra tematrädgårdar. Ikväll kommer några inspirerande bilder från Katjas (gruppen Hysterisk) arbetshörna :).


Plantering pågår :)Vissa fröer mår bra av att ligga i vatten över natten.Det har tillkommit två nya sponsorer! De har bidragit med byggmaterial till våra trädgårdar.Mälardalens mur och puts sponsrar med betong.Mälarträ sponsrar med bland annat virke.Tack från Träd K klassen!Trevlig helg!

måndag 1 april 2013

Slutspurt på påsken

Nu är snart påsken slut, det är härligt med lite ledighet men arbetet med våra tematrädgårdar pågår ständigt :). Det är full rulle på sociala medier där vi chattar med varandra, delger information och planerar. Vi ringer, mailar och håller kontakten vilket är extra viktigt nu då vi har gått ut på praktik och inte längre träffar varandra i skolan på dagarna. Vissa av oss har också arbetat riktigt hårt under påskhelgen, här kommer bilder på Alfred som ordnat sponsrat material och dessutom svetsat och byggt installationer som gruppen Arg ska ha i sin trädgård!


Det ingår mer i titeln "trädgårdsmästare" än att pyssla med blommor kan vi intyga :)!Terese