Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

onsdag 22 maj 2013

Rapport från de Hysteriska

För någon vecka sedan så träffades medlemmarna i gruppen Hysterisk vid Katjas sommarstuga i skärgården för att göra en del förberedande arbete till sin tematrädgård. De hälsar att helgen var trevlig och att skapandet inte hade några gränser :). Det blev mosaikplattor, klistriga gardintofsar och målning av rekvisita. De har kommit igång men mycket arbete återstår under de intensiva veckorna innan invigningen.Trevlig samvaro...Innan arbetet drar igång :).Mosaikplattor på G...Spännande att få se resultatet, men först måste de torka...Målning av möbler stod också på schemat.Nu är det inte allt för långt kvar innan vi i klassen får sätta spadarna i jorden nere vid Åpromenaden :)!God kväll!

måndag 20 maj 2013

Fler sponsorer!

Här kommer flera härliga sponsorer som stödjer årets tematrädgårdar!


Byggkonsult sponsrar oss med 1000:-


Kakel design sponsrar gruppen Hysterisk med olika keramikplattor
till deras mosaikskapelser. Bud-Bilen sponsrar oss med transport mellan Västerås och Enköping av material.

Nya Glasmästeriet ab sponsrar gruppen Hysterisk med material till deras gång
över dammen och värdet är över 3000:-.

Företaget KT Kårarp som för övrigt ligger i Halland sponsrar oss med virke
för ett värde över 3000:-. TACK!!!

söndag 12 maj 2013

En till handelsträdgård som sponsrar :)

Tuna Trädgård i Örsundsbro sponsrar oss med växter och framförallt plats i sitt växthus och material till att driva upp flera olika sorters plantor från frö. I onsdags den 8/5 var Lena och Hanna från vår klass där för att titta till och skola om några av dessa blivande praktexemplar :).Hanna skolar om palettblad.Lena "spärrar av" området kring klassens plantor.Tuna Trädgårds logga finns i bloggens högerspalt med direktlänk och på hemsidan kan du läsa mer om sortimentet och få en utförlig vägbeskrivning :)!
Trevlig Söndag!

fredag 10 maj 2013

Rapport från de Lugna!

Den 29/4 var gruppen Lugn och gjorde en del förberedande arbete med sin tematrädgård i Enköping. De hade en härlig dag med bra väder och att allt flöt på som planerat :). Varför började de så tidigt då? Jo deras trädgård ramas in av ett högt flätat pilstaket, pilen har ni i tidigare inlägg sätt att de skördade vid SLU i Uppsala, och nu var det alltså hög tid att få den på plats.Såhär ser deras ruta ut innan de börjat fläta...Louise sätter första pilen på plats...Här har de kommit igång...
Gruppledaren Annelie tar i...Närbild på flätningen...Och här är dagens arbete slutfört :)!Tjejerna i gruppen Lugn :)Under dagen passade de också på att få sina armeringsmattor på plats, Annelies man var snäll och ställde upp med svets och arbetsinsats och därför får hans logga vara med på bloggen :).

Det här projektet involverar inte bara oss, våra lärare, Enköpings kommun och sponsorer. Våra familjemedlemmar får också hjälpa till :)!


Trevlig fredag :)!


Fler sponsorer :)!

Vi har fått in fler sponsorer :)!

Pondteam sponsrar gruppen Lugn med näckrosor.


Sneby bergtäckt i Enköping som ligger under NCC koncernen sponsrar oss med 8,7 ton grus.


Ica Stjärnköp i centrala Enköping sponsrar oss med 3000:- och deras logga finns därför också under fliken huvudsponsorer i högerspalten :)!TACK till Er alla!!!

onsdag 8 maj 2013

Lugn

Ikväll har vi kommit fram till presentationen av den sista tematrädgårdens illustrationsplan. Efter en känslosam berg och dal bana från Nyfiken till glad, vidare till hysterisk som slår över i arg kommer vi nu fram till en Lugn och fridfull trädgård. Stilla vatten, ett slutet rum med utblick och gröna lugna färger, sitt en stund och njut :)!


Ha en bra kväll!

måndag 6 maj 2013

Rapport från de Nyfikna

Planeringsarbetet pågår för fullt för alla grupper och några har också påbörjat det praktiska arbetet som väntar oss innan trädgårdarna ska stå klara den 19 juni. Gruppen Nyfiken har bland annat fixat en ny sponsor, de har av företaget Thujor.se fått just nio stora tujor till sin trädgård :)! Värdet övergår 3000:- och loggan finns även i högerspalten med direktlänk.Gruppen har som vi nämnt förut på bloggen fått en del möbler sponsrade som de ska ha i sin trädgård, nu har arbetet med att fixa till dessa möbler börjat :)...Möblerna kommer från Möbelsalongen...
Rebecca målar med en kontrollant vid sin sida :)...Lite annat smått och gott har de också samlat på sig till sin trädgård, blir ni Nyfikna? Kom då till Enköpings Åpromenad i sommar!!
God kväll!

lördag 4 maj 2013

Skynda fynda!!!

Idag till och med klockan 16.00 står några trevliga trädgårdsmästarstudenter på stora torget i Enköping och säljer finfina produkter :)! 

Jag säger bara, skynda fynda!

Trevlig helg!

fredag 3 maj 2013

Nya sponsorer!

Två nya sponsorer har tillkommit, Sweco sponsrar med 3000:- och är en av våra huvudsponsorer!


StattsHörnan sponsrar oss med 500:-
TACK!!!

Imorgon är det shopping som gäller :)!

Ja imorgon mellan klockan 09.00 och 16.00 finns delar av vår klass på plats i Enköping för att sälja massor av fina prylar och fika till projektet tematrädgårdarna!
Vi hoppas givetvis att många kommer för att fynda :)! Det finns något för alla, från färskt fika att avnjuta på plats till möbler såsom en gungstol i prima skick :)...
Mmmmm!
Massor av gott fika!Vi ses väl imorgon?? :)!

torsdag 2 maj 2013

Arg!

Efter en tripp i den Hysteriska trädgården träder du in i en bubblande, kokande känsla, ARG!
Den arga trädgården är kantig och obekväm, stickig och skarp. Färgerna är allt annat än gulliga och ljuva, men trots det obekväma temat hoppas vi på ett snyggt resultat :)!

Nästa vecka kommer Ni få ta del av den sista tematrädgårdens presentation, då är det LUGN´s tur :).
God kväll!