Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

söndag 30 juni 2013

Det är nu det händer!


 


Nu har vi elever tagit sommarlov men misströsta inte, ni kommer se oss springa bland trädgårdarna med både vattenslang och vattenkanna för precis som med alla anlagda trädgårdar måste även dessa skötas i form av vattning, ogräsrensning osv.

 Har ni redan besökt våra trädgårdar tycker jag att ni planerar in ett nytt besök redan nu, det är nämligen nu det händer. Fröna har börjat gro, växterna har börjat ta fart och det sker en ständig förändring i trädgårdarna för var dag som går. Vi kommer självklart att dokumentera denna förvandling på bloggen i form av bilder men helt ärligt är det inte samma sak som att faktiskt kunna känna, klämma, dofta och höra alla upplevelser på plats. Så på med sandalerna och greppa picknickkorgen och sätt er mer än gärna i någon av våra trädgårdar och njut av sommaren.

Ps. Vi vill sända ett stort tack till alla Enköpingsbor som stått ut med oss under byggnationen med allt stök och bök med biltrafik och annat kring våra trädgårdar.

 

 
 

 
Lite nyfiken blir man allt av att se vad som döljer sig där bakom...
 
 
Kika nyfiket in i något av hålen och be någon stå på andra sidan redo med kameran…
 
och föreviga er vistelse med en bild.
 
 
 
 
Mangolden i Glads trädgård har börjat titta fram.
 
 
 


                                   Ni har väl inte missat det snygga schackspelet i hysterisk trädgård.
 
Vackra dahlior bland hysteriskt många zinnior.
 
 
 
Att skapa konst behöver inte vara något avancerat, se bara på args vackra konstverk mot det svarta planket.
 
 


             Har du en stressig tillvaro just nu? Kliv då in i lugns trädgård en stund och pusta ut.
 Trevlig sommar på er
önskar
Vicktoria Bator (grupp glad)
 
 
 
 

 

 

 

 

 

söndag 23 juni 2013

Invigningen!

Nu är trädgårdarna klara... Eller ja, växter är ett ständigt föränderligt material att arbeta med så ordet "klart" kan vara en aning missvisande ;). Men all byggnation och anläggning är färdigt och i onsdags hade vi invigning i strålande solsken!

Dagen började med att våra lärare Thomas och Bodil bjöd oss på mousserande och jordgubbar :)!


Lite sista piff i våra trädgårdar och härligt mingel med "sommarlovskänsla", sushi lunch i det gröna och så blev klockan 14:00 och invigningen kunde inledas. Ceres skrubbar i fina klänningen :)...Stilfull sopning :)...Mingel i Glads trädgård... 


Vår lärare och tillika utbildningsansvarig Lena Månsson inledde i talarstolen, sen var det Bodils tur. En person från varje grupp presenterade respektive trädgård med några väl valda ord och därefter talade Enköpings stadsträdgårdsmästare Tomas Lindvall. 
Thomas och Bodil höll i saxen när det var tid att klippa bandet :)...


Invigningen var välbesökt, vi tycker att det är jätte roligt att så många kom!Åpromenaden och våra trädgårdar...


Det var ett tag sen som vi i november förra året stod i snön med skissblock och funderade. Utmaningen ligger i många olika plan, först att välja tema och underteman, att få ett bra sammanhang och en röd tråd men ändå klart skilda gestaltningar i trädgårdarna. En nyttig och lärorik utmaning ligger i själva grupprocessen, att gemensamt arbeta fram något riktigt bra i grupperna och klassen. En annan mer tydlig utmaning ligger i själva byggnationen och anläggningen. Resan har varit lång men framförallt otroligt lärorik och rolig!!!

Ett bättre tema än just känslor måste vara svårt att finna, att uttrycka det man känner i växter är något vi alla arbetar för att bli riktigt bra på. Att gå genom våra fem trädgårdar är som en krishantering i liten skala. Först kliver man Nyfiken över tröskeln, man upptäcker och förvånas, det hela övergår i en Glad känsla, skrattet bubblar upp :). Någonstans på vägen blir det lite för mycket av det goda, det Hysteriska tar över. Mitt i kaoset blir man förbannad och Arg, det kokar inombords, ett utbrott! Sen infinner sig Lugnet.
VÄLKOMMEN att besöka våra tematrädgårdar i sommar!!!Bilder från den 19 juni...


Nyfiken
Det Nyfikna gänget, ser ni alla sex?? ;)


Glad


Hysterisk

Arg


Lugn

Bloggen kommer uppdateras med bilder från trädgårdarna hela sommaren, så glöm inte att kolla in utvecklingen :)!