Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

tisdag 24 september 2013

Hösten är här...

Eter en riktig toppensommar och härlig sensommar har nu hösten infunnit sig. Våra trädgårdar och alla växter åldras med värdighet, en hel del är sommarblommor och har bjudit på en sprakande men kort show då de åker i komposten efter en säsong. Andra växter ska lämnas tillbaka eller flytta till nya ställen då våra trädgårdar rivs och jämnas med marken vecka 44. Många besökare tycker att det är tråkigt att de tas bort, men kom då ihåg att nästa år finns där fem nya, inspirerande, vackra och spännande trädgårdar att besöka! Det är precis vad det handlar om, att vi elever ska få utlopp för kreativiteten och prova på något "på riktigt" :)!

Den 7 september var det trädgårdsdagen i Enköping. Hela stan kokade av liv och fylldes av trädgårdsintresserade människor, KUL! Vi fanns på plats i våra trädgårdar och fick svara på frågor, ge ett och annat tips och helt enkelt träffa våra besökare vilket är så roligt och givande! Att det var strålande sol och varma vindar gjorde ju inte dagen sämre ;).

Vi vill genom bloggen dela med oss av  nya bilder från trädgårdarna till alla Er som inte kunnat besöka dessa i sommar. Det kommer bli ett inlägg per trädgård med bilder, vi har skämtsamt kallat ordningen på trädgårdarna för "en resa genom krishantering", nyfiken, glad, hysterisk till arg och sist den lugna känslan. Här kommer bildspelet på trädgårdarna i den ordningen...




Nyfiken



Nyfikens kulle har helt täckts av sommarblommorna rabatteternell och femtunga....



Vackra gräsvippor vid dammen...



Spännande gång kantad av tujor...



Utblick till den glada trädgårdens solrosskog...



Krasse med morgondagg...



Solrosen ´Ice Cream`...



´Ice Cream` i närbild...



Klockrankans fröställningar är nästan lika fina som själva blomman...



Ricinens taggiga fröställningar...



I Den Nyfikna trädgården har man jobbat med olika färger, texturer, dofter,
och att skapa olika rum...



En vy över trädgården från Åpromenaden.



I Nästa inlägg kommer bilder från den glada trädgården!


På återseende :)! 

tisdag 3 september 2013

Visning av trädgårdarna

Nu börjar hösten sitt intåg men trädgårdarna är fortfarande superfina! Vi hoppas givetvis att Ni har haft möjlighet att besöka de känslosamma planteringarna och njuta av Enköpings alla parker :).

För ett par veckor sedan så hade några elever i klassen en visning av trädgårdarna för en av våra sponsorer och här kommer några bilder från kvällen...



Den Glada trädgårdens solrosor inspekteras, de är så fina och STORA nu!...




Discobollar och massor av färg i den Hysteriska trädgården :)...




Den Arga trädgården med fin klättrande rödbladig hjälmböna på armeringsmattorna...




Alfred i den Arga gruppen berättar med inlevelse om vårt projekt :)...




I den Nyfikna trädgården försvinner besökarna in bland tujorna ;)...

I helgen är det trädgårdsdagen i Enköping :)! Massor av events, visningar av parkerna och utställare finns på plats för att ge inspiration och en härlig dag till Er! Självklart kommer våra tematrädgårdar representeras av några elever på plats under dagen. Kom och träffa oss, ställ frågor och berätta vad Ni tycker om projektet!!

Den 7 september kl 11-15 finns vi där, vi ses väl? :)!


Terese


söndag 1 september 2013

Planteringsplaner och växtlistor

Våra trädgårdar är verkligen värda ett besök nu på sensommaren då allt växt på sig otroligt fint :)! För Er som inte har möjlighet att besöka trädgårdarna på plats och ändå är intresserade av detta projekt så kommer här våra planteringsplaner med växtlistor som även sitter på plats i trädgårdarna. Här kan ni läsa i detalj vilka växter alla grupper valt till sina trädgårdar (med reservation för mindre ändringar).

Klicka på bilderna för att se i större skala...

































Fler bilder och vad som pågår i våra trädgårdar kommer inom kort :)!




/Terese