Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

onsdag 20 november 2013

Grand Finale!

Den 31 oktober träffades vi i Träd K för att riva ner våra tematrädgårdar. Det som tagit månader av tid i planering, organisation och två veckor av byggnation tog endast några timmar att riva ner. Visst var det lite känslosamt, det var ju ändå känsliga trädgårdar vi byggt ;), men också helt på sin plats, ett definitivt avslut på det här härliga och omtumlande projektets resa!



Alfred går loss med tigersågen på de Argas plank :)...



Det som tar lång tid att anlägga/bygga går definitivt snabbare att riva bort...



De Hysteriska träden fälldes med motorsåg...



Men tro inte att allt bara var grått och tråkigt in i det sista, nej vi tog avsked av våra vackra trädgårdar likt vi tar avsked av varje år som gått vid nyår, med en ljuskavalkad!

Den här hösten har vi haft ämnet ljussättning på schemat och kvällen innan rivningen fick vi i klassen, under ledning av vår duktiga lärare Marianne Lind och fem olika ljusleverantörer, prova på att just ljussätta våra trädgårdar! En mycket rolig och lärorik kväll på många sätt och ett värdigt avsked till de fem trädgårdarna. Här kommer bilder från kvällen...



Nyfiken



Nyfikens trädgård en tidig oktoberdag...
  

Här den 30 oktober med härligt ljus!


















Glad




Före...


Efter!








Arbete pågår...






Hysterisk




Frosten hade härjat i Hysterisk trädgård...


Men i nattens mörker och med ljus är den fortfarande fantastisk!















Arg




By day...


By night!


















Lugn




Lugnt på dagen...


Lugnt men också lite spännande på natten!


Ceres provar ut spotlight...















Alltings början har ett slut... Men ett slut innebär ju oftast något nytt... Klass L är redan i full gång med att planera sina tematrädgårdar som de kommer anlägga nästa sommar! Följ deras arbete HÄR! Vi har redan fått veta temat för 2014 års trädgårdar och det ska bli SÅ SPÄNNANDE att få följa och sen se resultatet!! :)



Nu återstår det bara för oss i klassen att tacka alla som varit delaktiga på resans gång! Sponsorer, skolan med våra lärare, Våra projektledare Bodil och Thomas och Enköpings Kommun! Dessutom ett stort tack till våra familjer som i många fall ställt upp med både tid, kunskap, verktyg och stått ut med oss trötta och smutsiga elever under byggnationsveckorna ;)!


TACK!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar