Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

lördag 5 oktober 2013

Att avvika från det väntade...

Att vara arg är mer eller mindre en bekant känsla vi alla har haft. Att gestalta detta i en tematrädgård var en otroligt kul och givande utmaning :)! Efter att såhär i efterhand både läst en del kommentarer på nätet och pratat med människor i vår närhet så inser vi att många förväntat sig stickiga växter, tistlar, ogräs och kaktusar i massor. Vi har inget av detta i vår trädgård. 

Utmaningen låg i att förmedla den inte så positiva känslan i en förpackning som ändå är snygg, för vem vill göra något fult med härligt levande växtmaterial? Vi i gruppen är nöjda med resultatet och har fått många positiva kommentarer av besökare under säsongen! 

En kul händelse var att jag på Enköpings trädgårdsdag hörde två brittiska damer tala om trädgårdarna när de passerade förbi. De gillade alla utom den arga... Den var så "uggly" och de var rörande överens om att en trädgård SKA vara "pretty" och att den arga trädgården liknande de konstiga trädgårdarna på Chelsea flower show. Vi i den arga gruppen tar denna kritik enbart som positiv feedback som ni säkert kan förstå ;)! 
Flammande tagetes tillsammans med bronsfärgat gräs...Den snygga sommarrudbeckian "Cherry Brandy" blev en hit!...Det enda stickiga i trädgården, ricinens frukter...Ricinplantorna har växt till små palmer i storlek och man går under bladen
likt en tur i djungeln :)...En annan favorit är klätterväxten som finns i trädgården, .ånga besökare har frågat
om den och här kommer namnet, Hjälmböna "Ruby Moon". En toppenväxt!...Alla de mörka bladfärgerna hos bland annat batat och alunrot samspelar perfekt
med den starkt röda färgen på odlingslådorna...En dörr som inte går att öppna, man blir arg helt enkelt...Sedum, tegel, svart plank, rostig plåt och blågrå gräs signalerar rätt känsla...Vy från gångvägen genom trädgårdarna...En ormskinnstall med svarta grästuvor under sig...Och den kokande kitteln...Kannorna i trädgården måste ha haft en optimal sommar, för de är enorma!...Vy från Åpromenaden...Vy från Åpromenaden över den trekantiga sittplatsen...Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar