Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

onsdag 13 mars 2013

En milstolpe!

 Då var det klart, redovisningen för kommunens stadsträdgårdesmästare med team! Dagen har flutit på bra, det ända som inte gick enligt schemat var att projektorn slutade att fungera. Men med en ny säkring gick sedan allt som på räls:)

Redan innan jul påbörjades arbetet att dela in grupper och välja ut ett tema, sen har mängder av tid lagts ned på att få massor av bra och roliga ideer att passa på just vår tilldelade lilla ruta. Vi har arbetat fram gestaltningsförslag, funderat, bestämt oss, ändrat oss och ibland också börjat om från början för att få fram bra förslag som grupperna är stolta över. Vi har placerat in växter som ska förstärka våra teman och här har vi verkligen haft nytta av allt vi hittils lärt oss på utbildningen! Våra lärare har givetvis funnits med på vägen för att ge tips och råd. Det har skissats fram vackra perspektiv för att ge presentationerna ytterligare en dimension. Till sist har vi satt ord på våra teman, känslorna, och delar av dessa texter kan Ni läsa i högerspalten här intill.

Arbetet har bara börjat, men jag tror ändå att alla i klassen idag kände att vi nått fram till en milstolpe, fortsättningsvis blir det minimalt med arbete vid ritborden, nu börjar det mer praktiska delen i projektet att ta fart:)!Fina blommor i klassrummet dagen till ära:).Åhörarkopiorna ligger redo:).Grupp NyfikenGrupp GladVåra åhörare:)Karin talar om växterna i Grupp Hysterisk.Grupp Arg, som är glada för det mesta:).Grupp LugnVi vill givetvis tacka Tomas med sitt team som lyssnade på vår redovisning idag och för de tips stöd de gav oss!Terese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar