Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

onsdag 6 mars 2013

Planering in i minsta detalj

Planeringsarbetet i vår klass inför tematrädgårdarna pågår för fullt! Just nu är det fokus på redovisningen för kommunen om en vecka. Vi har idag haft genrep för några av våra lärare och det gick bra för alla grupper, nu återstår bara några finjusteringar:). 
Det innebär att alla grupper är klara med gestaltningen och växtvalet till sina trädgårdar, ett intensivt och omfattande jobb även för relativt små ytor. Nu står vi istället inför nya utmaningar när det gäller organisationen av framförallt sponsringen. Projektet är beroende av sponsring av material och pengar och redan nu i startskedet är de vi frågat positivt inställda vilket känns väldigt kul:)! 

Klassen går om två och en halv vecka ut på praktik i nio veckor, därför är det mycket som ska checkas av innan vi skiljs åt. Gruppen Hysterisk under sin redovisning idag.


Tidigare den här terminen hade vi, som jag nämnt förut, mätteknik och anläggning på schemat. Vi fick bland annat prova på plattläggningar av olika slag och sista dagen hade vi även möjlighet att provbygga kommande arbeten i trädgårdarna. Här kommer några bilder från dessa dagar...Stenläggning med skiffer och öländsk kalksten.Stor och liten gatsten i granit.Här provbygger gruppen Nyfiken en av sina konstruktioner...Även här är det gruppen Nyfiken med sitt provbygge.Hoppas Ni följer vår väg mot tematrädgårdarna 2013 i Enköping!


Terese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar