Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

måndag 3 juni 2013

Fingrarna i jorden :)!

Äntligen är vi igång! Idag har vi blickat ut över våra tilldelade tomma jordytor med ett och annat ogräs på och tänkt för oss själva, hur ska det här bli? Men efter några spadtag, sprayande och utmätningar så börjar rutorna redan ta form och man kan se att något bra är på gång att ske :). 

Här kommer några bilder från dagen...
Närstudier av en planritning...Gruppen Glad mäter ut...Gruppen Hysterisk gör detsamma...I gruppen Arg drog vi igång med att gräva, här Isabelle i en djup grop :)...Gruppen Lugn jobbar på med sitt dammbygge...Den Nyfikna gruppen spånar...Och gruppen Arg börjar med byggnationen...Den Nyfikna gruppen får hjälp av en grävmaskin med att lyfta in en stor sten...Vår lärare Thomas kommer och åker i en något mindre modell :).Ett mycket trevligt inslag idag var att första års klassen bjöd oss på en magnifik lunch picnic  i det gröna :). Tack till Er alla, maten och bakverken var underbara och såååå uppskattat av oss i Träd K!!!
Mums!Trevlig umgänge i det härliga vädret!Såhär skulle man kunna ha det varje dag ;)!Några nya sponsorer har vi också att presentera :)...En av våra viktigaste sponsorer! De bidrar med allt från ytan vi är på till material, feedback och
transporter!


Sparbanken i Enköping är en av våra huvudsponsorer som även köpt en guidad  visning
av tematrädgårdarna till sin personal i höst!


Bürgers växtgård i Köping sponsrar oss och lånar även ut växter.Vi säger som vanligt TACK!!!

Hoppas Ni kollar in på bloggen och följer våra framsteg nu när vi anlägger :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar