Välkomna till vår blogg för Enköpings tematrädgårdar 2013!

Vi är 27 stycken trädgårdsmästarstuderande vid yrkeshögskolan i Enköping. I vår utbildning ingår ritande, planerande och byggnation av tematrädgårdar. Tack vare sponsorer och Enköpings kommun kan årligen detta projekt genomföras.

Här på bloggen ger vi Er löpande uppdateringar och information om det roliga arbetet vi har framför oss!

Invigningen äger rum den 19 juni 2013 vid Åpromenaden i Enköping.

söndag 9 juni 2013

Snart ny vecka!

Efter en långhelg på fyra dagar så laddar vi i klassen nu för en intensiv och rolig vecka där våra trädgårdar ska ta form och bli nästintill klara :). I måndags var vi nog alla mer eller mindre ostrukturerade, då planerades arbetets gång upp i grova drag och vi satte alla igång. Tisdagen kändes som en dag där man blir tvungen att tänka om med vissa saker, både tidsmässigt och byggnadstekniskt. På onsdagen började trädgårdarna ta form och man kunde ana en viss struktur, härlig känsla :)! Så nu är vi alla taggade att fortsätta bygga!

Här kommer några bilder från veckan...Frida och Rebecka gräver för plintar i den Nyfikna trädgården...Och Lena i den Nyfikna gruppen dirigerar grävaren...Utmätning av ytan och höjder med laser pågår i den Hysteriska trädgården.
Det är Malin och Sara som jobbar med tekniken :)...I den Glada trädgården byggs en pergola, Mats och Susanne samarbetar :)...I den Arga trädgården gräver vi på djupet istället :).
Här är det Isabelle som håller i spaden...I den Lugna trädgården är det ett massivt dammbygge som tar upp mycket tid...Här jobbar Louise med dammen...Och här är det Ceres och Cecilia som jobbar med dammen... Marie och Frida samarbetar för att få upp de Nyfiknas staket...Härligt att se hur allt tar form :)...Här en vy från Åpromenaden...Vicktoria skottar i den Glada trädgården...Och Eva-Lena kollar hållbarheten (??!) på Glads
pergola :)...Anita gömmer sig bakom Glads staket...Flera av trädgårdarna jobbar med stödmurar eller liknande då våra ytor lutar
ner mot ån, här den glada gruppen...Den Hysteriska gruppen jobbar med marksten...Stenläggning är inte lätt, här är Sofia och Sara på gång i den hysteriska gruppen
med lite rådgivning av Eva-Lena...Alfred och Gunilla i den Arga gruppen snickrar upphöjda odlingsbäddar...Och de upphöjda bäddarna får här en ilsket röd färg :)...Hoppas Ni följer vårt arbete här på bloggen, eller om Ni har möjlighet, kom förbi och säg hej :)!Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar